Pagina's

zaterdag 20 oktober 2012

Nog eens een kerstkaart

Tja, op veel blogs verschijnen de kerstkaarten. Ik ben er inmiddels alweer drie maanden mee bezig en doe er iedere keer een aantal.
Magnoliakaarten maken doe ik toch nog wel heel graag, maar probeer het steeds weer anders te doen. Dit kaartje is een easelkaart.
Veel materialen die gebruikt zijn komen bij José vandaan. Helaas zijn niet alle foto's even duidelijk, maar dat blijft lastig.
 Het afdrukje is van Magnolia uit de little christmasserie. José heeft dit schattige stempeltje nog in de winkel. Het design papier is van Maja Design, maar is heel slecht te zien.
 De grote sneeuwsterren (en de kleine) zijn gemaakt met ponzen van Martha Stewart. De grote pons is weer op voorraad bij José. Ik heb deze pons al twee jaar geleden gekocht, maar deze blijft geweldig.
Verder Distressinkt en Perlen pennen gebruikt.
Bedankt weer voor jullie bezoekje aan ons blog.
Groetjes Saskia

vrijdag 19 oktober 2012

De eerste kerstkaart

Hallo allemaal,
 
ik ben met vakantie geweest en dat is voor mij de start om met kerstkaarten te beginnen. Ik vind kerstkaarten altijd heel leuk om te maken. Al maak je 5 kaarten met dezelfde Magnolia en hetzelfde papier, het word altijd anders. Je krijgt nooit meer dezelfde kaart. Je kleurt hem iets anders of je plakt het papier iets anders en hup een hele andere kaart.
 
 
 
Dit is een oude stempel van Magnolia. Het papier is van Bo Bunny, Snowfall Collection, ook van vorig jaar. De bloemetjes en het takje is een stans van Magnolia.
 
Nou dit was de eerste kerstkaart, er zullen er nog vele volgen, maar ik heb de smaak weer te pakken.
 
Bedankt voor het kijken en fijn weekend,
 
groetjes Jannie
 

donderdag 18 oktober 2012

Demo

 
Hallo allemaal,
 
aanstaande zaterdag geef ik een demo over het inkleuren van stempels met Aquamarkers en Distressmarkers. Het voordeel van stiften zijn dat je ze makkelijker mee kunt nemen en ze ook samen kunt gebruiken. De aquamarkers hebben fellere kleuren dan de Distressstiften.
Hier onder vinden jullie een paar voorbeelden.
Normaal kleur ik met Copic markers maar Distress stiften en Aquamarkers vind ik ook heel leuk om mee te werken, omdat je toch een ander effect krijgt.
 


 
Zoals beloofd, hier onder de plantensteker die ik gemaakt had voor de workshopdag.
 
 
Ik hoop jullie zaterdag te zien in de winkel,
 groetjes Jannie

woensdag 17 oktober 2012

Distress

Hallo allemaal!

Al een paar jaren gebruik ik distress inkt om mijn stempels mee in te kleuren en de laatste tijd ook steeds meer voor andere technieken. Vandaag wil ik jullie twee kaarten laten zien waarop ik me heb uitgeleefd met distress.

Dit is de eerste kaart die ik heb gemaakt:

De achtergrond heb ik gemaakt met een Tim Holz stempel, welke is gestempeld met distress stain, picked fence. De envelop (ben het merk vergeten) heb ik met distress inkt bewerkt.
 
 De tekststempel, ook van Tim Holz, heb ik gestempeld met blauwe inkt en bewerkt met embossingpoeder. Het zelfde geld voor de tekst, Paris..
 De klokjes welke van Maja Road zijn, heb ik bewerkt met crackle accent. Tot slot nog een filmstripje en een touwtje.
 
Dit is het tweede kaartje:
 
Helaas is de foto niet erg mooi qua kleur, maar hopelijk kunnen jullie het wel goed zien.
De houten vlinder en het blad heb ik bewerkt met distress stain. De randjes van het papier met de gewone distress inkt.  


De tekststempel heb ik ook met stain gestempeld en daarna met embossing poeder bewerkt. De randen heb ik nog licht aangezet met distress crackle paint
De vlinders heb ik gestempeldmet de distress markers. Dit is een ontzettend leuke techniek waarbij je de stempel inkleurd en dit resultaat krijgt.

 Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met distress. In de Hobbystunter kun je dit verkrijgen, net zoals de stempels van Tim Holz.

Groetjes Ellen

maandag 15 oktober 2012

Een nieuwe etalage

Vandaag gaat Jannie als het goed is samen met Henriëtte de etalage opnieuw inrichten. We hebben als nieuw thema gekozen voor Magnolia. 
Ik vind de Magnoliastempels, het papier en de Doo Hickeys nog steeds geweldig. Ik heb voor de etalage een hartenlabel gemaakt met verschillende materialen van Magnolia en ook hier en daar nog wel wat andere dingen.

 Het designpapier is van een oudere serie van Magnolia en zijn kleine velletjes. In de winkel zijn er diverse velletjes te koop.
Achter het afdrukje zit gaas.
 De roosjes zijn zelfgemaakt met een retrobloemenpons. De bladeren zijn met een Spellbindermal gemaakt.
Het afdrukje is ingekleurd met Distressinkt. Ik ben erg blij met dit stempeltje. Het is zo veelzijdig te gebruiken.
Allemaal weer een fijne dag en bedankt voor jullie bezoekje.
Groetjes Saskia