Pagina's

zaterdag 14 september 2013

Tutorial met bloemen...

Hoi allemaal,
 
Ik heb weer een kaartje gemaakt met allerlei nieuwe materialen van afgelopen weken.
het is een kaart met daarop een schuin vak, waar je tags en labels in kan stoppen.
Ik heb voor deze kaart designpapier van Maja design gebruikt.
Verder heb ik de nieuwe Butterflies stencils van Mery gebruikt, de cirkel 6002/0244 en de losse vlinders 6002/0245. Ik vind deze stencils zo gaaf, omdat je zoveel kanten ermee op kan en gewoon iets anders is...Van het ronde stencil heb ik een tag gemaakt, een strikje eraan en een los vlindertje erop...Verder heb ik nog een Fabric Tag erbij gestoken 6013/0782.
De takjes die ik gebruikt heb zijn ook nieuw, het groene takje 6002/0263 en met de fijne bloemetjes 6002/0264.  Het vlinderlint heb ik als randje langs de schuine kant gedaan 6300/0314.
De bloemen heb ik zelf gemaakt met de paper blossom ponsen bloembodem 6100/0100 en blaadjes 6100/0103
 
Hiervan laat ik jullie een tutorial zien.
 
Liefs Anke
 
 
 
 
 
Ik heb gebruikt voor deze bloemen Paper blossom pons bloembodem 6100/0100 en bloemblaadjes 6100/0103, pincet en bolpen, hier hebben wij een mooi toolsetje voor 6100/0490. Sneldrogende lijm, Paper blossom lijm 6100/0495, ideaal voor kleine dingen, die goed vast moeten zitten en Paper blossom papier 6100/0496, dit is handgeschept papier met een mooie structuur erin.

 
Pons als allereerste alle formaten blaadjes 6x uit en 1x de bloembodem.

 
Beinkt de bloemblaadjes met inkt, ik gebruik hiervoor distress inkt.
Spuit daarna de bloemblaadjes nat met een verstuiver o.i.d.
 
 
Vouw een nat bloemblaadje om je rilpen en hou hem zoals voorbeeld vast.
 
 
Knijp met je duim en wijsvinger van je andere hand, de zijkanten van de bloemblaadjes naar het midden toe, voor het resultaat zie de foto hieronder, doe dit met alle bloemblaadjes.
 


Vorm de bloemblaadjes door met de pincet ze bij het steeltje vast te pakken en dan nog iets samen te knijpen.


Doe wat lijm op een apart papiertje, haal het steeltje hierdoor en plak het op de bloembodem, zoals voorbeeld. Begin met de allergrootste drie bloemblaadjes.

 
Plak de andere 3 er weer tussen.

 
Dit doe je steeds met alle bloemblaadjes laag voor laag, van groot tot klein.

 
En zo ziet de bloem er uit als hij klaar is, als de bloem opgedroogd is, voelt hij heel stevig aan en is goed te verwerken op kaarten.

 
 

donderdag 12 september 2013

Demo klei, schaduwinkten en Frantage

Afgelopen zaterdag heb ik een demo gegeven wat je kunt doen met inkt, klei en Frantage. Je hebt dan eigenlijk geen design papier meer nodig. Hieronder de voorbeelden.


Volgende week zaterdag is er weer een demo, dus reserveer deze middag alvast in uw agenda. Het is altijd heel gezellig, met veel trouwe klanten, maar iedereen is welkom, dus kom gerust langs om de producten te leren kennen en voor een kleine bijdrage gezellig iets te maken.
Weer bedankt voor uw bezoekje.
Groetjes Saskia

maandag 9 september 2013

Aan de slag met foto's deel 2

Voor de etalage: Aan de slag met foto's heb ik ook deze scraplay-out gemaakt. Ik heb met washi tape een aantal lijnen opgezet op een vel cardstock en daarna heb ik een grote foto gebruikt die ik met lijm heb vastgeplakt, maar waar ik de hoeken van heb geaccentueerd met washi tape. Verder twee harten erbij gestanst en wat swirls gestempeld. Nog wat bloemen en pareltjes erbij en het project is af.
Ik hoop dat er meer mensen aan de slag gaan met foto's. Bij mij liggen er nog veel foto's te wachten om mee aan de slag te gaan. Nu ik echter weer zo bezig ben geweest vind ik het wel heel leuk om te doen.

Bedankt weer voor jullie bezoekje aan ons blog.

groetjes Saskia