Pagina's

vrijdag 21 december 2012

Nostalgische tijden!

 
Hallo allemaal,
 
enkele weken geleden bij Jose 2 papierpakketen van papermania mee genomen. het is schitterent papier met Art Deco motieven. Er zijn die-cuts, tags, letters en papier met goud opdruk. Er zijn ook stempels en embelissment bij te verkrijgen. Je kunt alles bij de Hobbystunter verkrigen, in de winkel of via de webwinkel.
 
Ik laat van kaart 1 als eerste de binnenkant zien. Diverse vellen papier gebruikt en enkele die-cuts (de plaatjes van de dames). Aan de linkerbinnenkant een envelop gemaakt met daarin een tag. In de tag kan een giftcard worden gedaan. Verder heb ik een parelswirl gebruikt en roosjeslint. In het lint nog extra plakparels verwerkt.
 
 
 
De voorkant van kaart 1 is helaas iets minder helder op de foto gekomen. De tekst congratulations is uitgestanst met een stans van Tim Holtz, de randpons is van Martha Stewart .
 

Kaart 2 is heel simpel gehouden, het plaatje is een die-cut. Ik heb hem nog wel iets preciezer uitgeknipt, wil geen randjes zien. De basis van beide kaarten is zwart, dit geeft het beste effect vind ik persoonlijk. Het papier is beslist een aanrader, het is echt erg mooi!Ik ben sinds twee weken een enthousiaste cropper bij Jose in de winkel. Iedere donderdag kun je aansluiten, we starten om 09.30 uur. We maken dan een gezamenlijk projectje. We streven er naar niet langer dan 2 weken met een projectje bezig te zijn. We hebben nu een fotoalbum in een canvas gemaakt. Het is nog niet helemaal af, maar ik zal het eindresultaat volgende week laten zien. Heb je ook zin om te komen, we zijn er ook op de donderdag na de kerst! We gaan een easelkaart maken met behulp van een Mariannemal. Als je komt, neem dan je basistools zoals je snijapparaat, schaar, potlood en tape mee. Er staat koffie en thee klaar. De kosten die eraan zijn verbonden: geen bij gebruik van eigen spullen. Heb je iets uit de winkel nodig noteer je de kostprijs en reken je na afloop af. Wie weet tot donderdag.


Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen, groeten Jannie.

woensdag 19 december 2012

verschillende stijlen

Goedemorgen allemaal!

De kerstkaarten zijn bijna allemaal de deur uit, maar soms moet er nog snel 1 bij. Kennen jullie dat?
Vandaag wil ik jullie 3 stijlen laten zien, zodat je kan zien hoe je een kaartje kan maken die wat minder tijd kost.

Mij heeft het volgende kaartje met Magnolia en papier van BoBunny het meeste tijd gekost. Dit komt vooral door het kleuren en daarnaast het drogen van de sterren, welke ik met glimmer mist werkt heb.


 
Het volgende kaartje koste wat minder tijd, omdat ik niet hoefde te kleuren. Verder wel verschillende papieren, stansen, embossmat etc gebruikt. Het papier is van Maja, de lantaarn en embossmat waarmee ik de sneeuwrand heb gemaakt van Tim Holtz. 


 
En tot slot deze kaart, één grote stempel van papermania, papier van vorig jaar, lintje en tot slot twee kerstboompjes.
 
 
Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren!
 
Groetjes Ellen

maandag 17 december 2012

Een lichtje in de donkere dagen voor kerst

Voor mijn ouders en schoonouders heb ik een bijzondere kerstkaart gemaakt. Ik heb een lantaarn gemaakt van Design papier van Maja met behulp van de scorpal.
Ik heb een vel in twee gelijke stukken gesneden en toen het vel op de scorpal gelegd. Ik heb het vel gescord op 7-14-21-28, daarna het papier gedraaid en gescord op 4.
Je kunt dan de stukken op de vouwen richting de 4 cm inknippen. Hier heb ik vervolgens op 1 cm vanaf de kniprand een potloodstreepje gezet en schuine vouwen met de scorpal gemaakt, om de bovenkant van de lantaarn schuin naar binnen te kunnen laten vallen.
Voor je alles gaat plakken, is het mooi om er vakjes uit te halen met bijvoorbeeld Spellbinders en hier een vel Mica of Vellum achter plakken, zodat er raampjes in de lantaarn zitten.

Verder heb een kalendertje gemaakt door met de scorpal een staander te maken en er een kalender op te bevestigen die José in de winkel heeft.
Verder nog een label gemaakt en de boel afgewerkt met een kantje en bloemen.
De scorpal, papier, Spellbinders, Vellum, Mica, kant en bloemen zijn natuurlijk te vinden in de winkel.

Ik hoop dat alles duidelijk is. Heb helaas geen foto´s van de stappen gemaakt.


Bedankt voor jullie bezoekje.
Groeten Saskia

zondag 16 december 2012

Beterschap

Hallo Allemaal
Vandaag een beterschap kaartje voor een meisje,altijd handig om er een achter de hand te hebben
Deze kaart kan je ook voor een jongen gebruiken maar dan met ander papier en de knoop van de beer blauw kleuren.

 

Het papier komt uit de For ever Friends blok en ik heb de Bloemen met de Nellie Snellen pons gemaakt.
Bij Jose zag ik ook deze vlinder van Joy craft en gelijk gebruikt.
Bedankt voor het bezoeken van het blog en fijne zondag.

Groetjes Joke