Pagina's

vrijdag 16 augustus 2013

Holland map

 
Hallo allemaal,
 
een medewerker van mijn vriendin gaat in oktober terug naar Kroatie. Nu heeft het team besloten om haar een Holland pakket te geven, met daarin allemaal Hollandse produkten, tijdens het afscheid.
Nu hebben ze mij gevraagd of ik een map wilde maken met dit thema. Daar gaan dan A4 blaadjes in die de medewerkers zelf hebben opgepimd met teksten, foto's en plaatjes en eigen herinneringen.
 
 
De map is van kraft en heb ik beplakt met papier van Eline's buitenhuis. De fiets is van Marianne design.
 
Ik ben wel heel benieuwd wat ze ervan vind.
Bedankt voor het kijken en een fijn weekend,
 
groetjes Jannnie
 

dinsdag 13 augustus 2013

Herinnering workshop 22 augustus

Ik heb een nieuwe workshop voorbereid, namelijk een dienblaadje met vlinders en bloemen. Ik heb zelf de kleuren blauw en groen gebruikt. In plaats van blauw kan ook voor roze of paars worden gekozen. Dit is geen probleem, maar wel fijn als u een andere kleur wilt om dit even door te geven bij José. We gaan aan de slag met verschillende technieken zoals het kleuren van de vlinder met Distressinkt, zelf bloemen maken, embossingpoeder en Frantage.
Zou u ook zo'n dienblad als deze willen maken? U kunt zich opgeven voor de workshop vlinderdienblad op donderdagavond 22 augustus om 19:30. De kosten zijn 17,50. Dit is inclusief alle materialen. Opgeven kan in de winkel, telefonisch of per email.
Ik hoop dat er weer een groep gezellige mensen aan komt schuiven bij mijn workshop. De workshop kan doorgaan bij minimaal 5 mensen die meedoen. We zijn er bijna, dus kom gezellig mee knutselen.


Groetjes Saskia

maandag 12 augustus 2013

Een hartendoosje en een tip

Zo, ik ben weer terug van vakantie. We zijn drie weken in Frankrijk geweest, maar door de warmte slechts 4 afdrukjes gekleurd en dat was het, meestal kleur ik heel veel wat ik later weer verwerk.
Vlak voor we op vakantie gingen kregen we het vreselijke nieuws dat het kindje van mijn nichtje was overleden in haar buik. Dit hebben we zelf 5 jaar geleden meegemaakt, dus dat deed ons veel. Ik heb namens de familie een doosje gemaakt wat ik aan jullie wil laten zien, omdat ik zelf uit ervaring weet dat ook in moeilijke tijden mooie dingen worden gewaardeerd. Ik heb een hartendoosje bewerkt met Gesso en vervolgens een stukje designpapier uit de voorraadbak gepakt. Langs de rand van het papier heb ik met mijn versamarkinktpad geveegd en daarna bestrooid met roze Frantage embossingpoeder, na het verhitten met de heattool geeft dit een mooi effect. Verder heb ik het doosje bewerkt met verschillende stansjes en roosjes. De zwarte sprietjes zijn meeldraden, deze kun je in bloemenkernen gebruiken, maar zijn ook leuk om er zo tussendoor uit te laten steken. Ik heb de roosjes vastgeplakt met mijn lijmpistiool, dit blijft goed zitten.
Verder nog een ster met de geboortedatum van Abby en haar naam, deze heb ik gestanst met de Tim Holtzdie.
 Dan heb ik nog een tip. Ik had de nieuwe sneeuwsterrenstans van Joy gekocht, maar kreeg deze er bijna niet uit, dit vertelde ik bij José en zij gaf me dit flesje (klik op de blauwe letters voor een directe link naar de webwinkel):

om eens uit te proberen. Spuit dit op de mal (niet teveel anders wordt het papier te nat en scheurt het, u kunt ook in de lucht spuiten en de mal door de nevel halen) en dan legt u het op het papier en haalt u de mal door de machine. Ik heb het uitgeprobeerd en het werkte wel. Het blijft een lastige mal en je moet heel voorzichtig het stansje uit de mal halen, maar het lukt wel beter om het figuur er heel uit te krijgen, dus bij deze wil ik graag de tip meegeven, want naast deze mal van Joy hebben we denk ik allemaal wel een aantal mallen waar moeilijk je papier is uit te halen. Hieronder een kaartje waar te zien is dat het figuur heel uit de mal is gekomen.
Bedankt weer voor uw bezoekje aan ons blog.
Deze week heerlijk knutselweer, dus ik ga lekker aan de slag van de week. Ga nog een projectje verzinnen voor de workshopdag van de Hobbystunter die we op zaterdag 19 oktober gaan houden. Binnenkort meer informatie over de inhoud van de dag en de workshops.
Veel plezier van de week.
Groetjes Saskia