Pagina's

donderdag 30 juni 2011

achtergrondstempels

Vandaag is het mijn beurt om iets op het blog van de hobbystunter te plaatsen en ik dacht laat ik eens iets anders doen dan een kaartje. Ik ga de nieuwe stempels die Jose in de winkel heeft promoten, want deze stempels zijn echter SUPERGAAF!!!

Hero Arts heeft in samenwerking met Graphic 45 een aantal hele mooie stempels gemaakt waarmee je je kaarten een aparte en bijzondere achtergrond kunt geven. Voordeel het gebruik is oneindig, want je kunt elke keer andere kleuren gebruiken. De stempels zijn €14,99 en zijn gemaakt van een mooie kwaliteit rubber.
Er zijn allerlei verschillende soorten achtergronden, zoals tekst, rondjes , kant, bamboe en bloemen , klik voor de voorbeelden van de stempels hier.

Ik hou van rondjes en bij deze stempel zijn er dichte rondjes en open rondjes met elkaar afgewisseld tot een leuk patroon.

De stempels kun je met verschillende soorten inkt gebruiken, maar ik heb voor mijn voorbeelden gekozen voor distress inkt.

De stempels zijn behoorlijk groot (11,5 x 14 cm).
Heb je nu geen passend acrylblok, is dat geen probleem, want je kunt bijvoorbeeld ook een van de platen van de cuttlebug of bigshot gebruiken. Echter neem wel een plaat die nog een beetje recht is, anders krijg je een onregelmatige afdruk en dat zou jammer zijn .

Een andere manier is om je stempel met de gladde kant op je werkplek (bijvoorbeeld snijmatje) te leggen. Deze tip heb ik van Miranda Degenaars en gebruik ik altijd met grote stempels.

Je beïnkt de stempel in de gewenste kleuren en legt vervolgens het papier op de stempels.
Wrijf nu zachtjes over de hele stempel en zorg dat je alles hebt geraakt.
Haal je papier van de stempel.

Hier heb ik een voorbeeldje gemaakt door het papier eerst met distress-inkt in te kleuren en vervolgens de stempel met dezelfde kleuren in te smeren. Daarna heb ik het gekleurde papier op de stempel gelegd en zachtjes over het papier gewreven zodat de stempelafdruk nu op mijn papier staat.

Op dezelfde wijze kan je ook embossen.
Smeer de stempel in met embossing inkt en leg het velletje dat je wilt gebruiken op de stempel. Wrijf weer zachtjes over de hele stempel en haal het papier eraf.
Bestrooi met embossingpoeder en gooi het teveel weer terug in het potje.
Verwarm met de heattool.

Vervolgens kun je nu de gewenste kleuren inkt gebruiken om de achtergrond een kleurtje te geven. Ik heb hier gekozen voor transparante embossingpoeder, maar je kunt natuurlijk ook een kleurtje nemen.

Op deze manier kan je veel verschillende achtergrondjes maken, die altijd passen bij het plaatje en de kleuren die je wilt gebruiken.
Veel succes en vergeet niet deze mooie stempels te bekijken bij HOBBYSTUNTER.

groet
Miranda

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie uitleg over de stempel
  Super.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een Superstempel.

  Grtjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan iemand een tip geven waar ik distress en emboss inkt kan verkrijgen voor een goede prijs?

  BeantwoordenVerwijderen