Pagina's

maandag 24 oktober 2011

schaduwen

Vandaag heb ik een klein workshopje voor jullie, namelijk het aanbrengen van schaduwen in je stempelafdrukjes. Schaduw geeft diepte aan de afbeelding en door te spelen met licht en schaduw maak je de afbeelding spannender.

Gebruik echter nooit zwart voor schaduw, dit is te hard van kleur. Ik gebruik zelf altijd koele blauwgrijze of warm bruingrijze tinten. Deze kleuren geven een mooie schaduw maar bedekken de kleur die er onder zit niet. Ook een mengsel van burnt siena en ultramarine levert een prachtige schaduwkleur op.

Wat kun je bij Jose kopen aan mooie schaduwtinten:
* Derwent Colorsoft -petrel grey of persian grey
* Distress Inkt - pumice stone met faded jeans, beetje walnut stain erbij

Meng gewoon op een kladje een paar kleurtjes bij elkaar tot je een mooie warme grijsbuine tint hebt. Zet de schaduw niet gelijk heel donker op, maar breng voorzichtig dunne laagjes aan over elkaar tot je tevreden bent.

Het is ook belangrijk dat je de schaduw consequent aanbrengt, dus niet alleen in het jurkje maar ook op de rest van de afbeelding. Hieronder heb ik een paar voorbeelden van afbeeldingen met alleen schaduwen, zodat je goed kunt zien waar er allemaal schaduw zit in een plaatje.

Bij het 1e plaatje komt de zon van recht en zit de schaduw links. De pakjes zitten voor het bovenlijfje zodat ook hier schaduw moet worden aangebracht.
Hier is het andersom. De zon komt nu van links en de schaduw zit rechts. Het lijfje zit nu meer in de zon zoals jullie zien.

Het laatste plaatje laat de zon van voren zien. De schaduw valt nu aan beide kanten van het lijfje. Dit is het meest gemakkelijke om aan te brengen.

Nog een laatste tip: maak lichte plekken (daar waar veel zonlicht op valt) door weinig kleur aan te brengen.

Veel succes met het inkleuren van de talloze leuke afbeeldingen die er zijn.
Als jullie nog vragen hebben laat het me weten of geef het door aan Jose, dan komt het wel weer bij mij terecht.

groetjes
Miranda

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de goede tips met duidelijke uitleg!
    groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen