Pagina's

maandag 17 juni 2013

Flower power

Ik ben vorige week bezig geweest met bloemetjes van vilt maken met een oud malletje van Joy crafts.
Hier het resultaat:
 Hier een piepschuimbol volgeplakt met de grootste maat van de bloemetjes.
 Hier een houten hart opgepimpt met een afdrukje van Magnolia, weer de vilten bloemetjes, wat lint en een vlindertje.
 Ik kon het toch niet laten, heb 1 van de mooie Tilda gietertjes meegenomen en er kleine bloemetjes op een satéprikkertje (idee wat Anke al eens heeft laten zien) in gedaan.
 En nog een kaartje met een mooi afdrukje van een stempel van Penny Black, ingekleurd met Distressinkt, volgens mij heeft José die ook binnengekregen. Als basis voor de kaart heb ik de Grand Nestabilities gebruikt. Deze heb ik bewerkt met blauwe Distressinkt. Vervolgens heb ik met de hortensiastempel van Different Colors met Tim Holtz groene embossingpoeder gewerkt. Verder ook hier de vilten bloemetjes gebruikt en natuurlijk mijn Frantagekit.

Hoe maak je de bloemetjes:
Stans een heleboel bloemetjes (artikelnummer 13952) uit een wit of cremekleurig lapje vilt en ga aan de slag met de kleuren Distressinkt naar keuze. Stempel in de kern de groene kleur en aan de randen blauwe (kan ook roze of paarse) inkt. Ik heb dit gedaan met stempelstokjes.
 De bloemetjes zien er zo uit. Plak in de kern met een lijmpistool een plakparel vast.
Hier lijm ik de bloemetjes op een stokje, ik heb de bloemetjes aan de blaadjes vastgehouden, rondom een druppeltje lijm gedaan en een beetje aangeduwd, zodat de bloemetjes een beetje verfrommeld zijn en natuurlijker ogen.
 Hier op een piepschuimbol rondom weer de bloemetjes geplakt en daarna verder vol geplakt, zodat het 1 bloemenbol is.

Ik hoop jullie weer wat inspiratie te hebben gegeven.
Bedankt voor jullie bezoekje.
Groetjes Saskia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten